SP005628

Foto Thinkstock (featured image)

Ta till vara på friskvårdspengen

Inspiration När fokus, tid och energi läggs på att starta och driva ett företag framåt är det ganska skönt att ha någon annan som sköter företagshälsovården på ditt företag.

Emilia Radow Ingvarson

Ett framgångsrikt företag har med största sannolikhet arbetsglada välmående människor att tacka för sin framgång. Således är det väldigt viktigt att dessa människor också håller sig hälsosamma och vid varaktig god vigör för att organisationen skall fortsatta sin goda tillväxt. Det spelar ingen roll om företaget har två eller 20 personer i sin organisation. Hälsa hos personalen är A och O för att allt ska fungera. Att betala och dela ut gymkort kan ju verka hur schysst som helst, men den metoden bidrar egentligen inte direkt till personalens hälsa utan kanske, i värsta fall, snarare till ett ständigt dåligt samvete över det oanvända gymkortet som kikar fram i plånboken. Nej, vad personalen verkligen behöver är någon som inspirerar till hälsa, som är där och påminner om hur viktigt det är att ta hand om sig själv, och göra alla medvetna om hur mycket det gör för hälsan att faktiskt bara slita rumpan ur stolen en gång varje halvtimme för att hålla cirkulationen igång.

För att sätta detta till verket är det första som behövs en väl utstuderad plan. Hur vill vi gå tillväga? Vad passar vår organisation? Vad tror vi att vår personal hade uppskattat och tyckt var inspirerande och roligt? Och, hur skapar vi en varaktighet i vår hälsosatsning? För att komma vidare i processen tillika hälsosatsningen krävs antingen en projektledare som utses internt, eller så delegerar man uppgiften till en hälsokonsult från en professionell firma som har som primär fokus att hålla just din personals hälsa i fokus.

 

Hälsan hos personalen ska alltid vara en prioritet.

 

Hälsa är en färskvara och skall alltid vara en prioritet, samtidigt som organisationen skall drivas framåt. För att lösa detta på ett enkelt sätt erbjuder många företag sina anställda en så kallad friskvårdspeng. Här ges varje man möjligheten till att på eget bevåg planera in sessioner i hälsans tecken. Men det är långt ifrån alla som drar nytta av sin friskvårdspeng.

Kicki Wallje-Lund, vd  Wellnet
Kicki Wallje-Lund, vd Wellnet

– Det är överraskande få som använder friskvårdspengen. Vad många kanske inte förstår är att det inte bara handlar om att köpa ett gymkort, utan att det faktiskt går att exempelvis gå på massage, gå en stresshanteringskurs eller dansa salsa om man känner för det. För att få många att använda friskvårdsbidraget är det viktigt med ett brett utbud. I vår hälsoportal finns något för alla bland de 15 000 tjänster vi presenterar, säger Kicki Wallje-Lund, vd på Wellnet.

– Vår vision är att hjälpa människor att vara friska och leva ett hälsosamt liv. När personalen mår bra mår också organisationen bra. Effektiviteten är högre och mer konstant hos en välmående personalstyrka och på så vis ökar produktiviteten i organisationen och således även lönsamheten, säger Kicki.

– Det är svårt att tro att så många företag fortfarande inte satsar på hälsan hos sin personal, utan faktiskt väntar tills det går så långt att någon blir sjukskriven. Då har det gått för långt. Hälsa är en färskvara och ska alltid vara en prioritet, fortsätter Kicki.

Men till syvende och sist är det ändå individen själv som måste värna om sin egen hälsa, röra på sig, och hålla handen borta från kakburken sena kvällar framför tv:n. För att behålla lusten och för att övervinna även de gråaste av oinspirerande dagar fordras det att man har rätt verktyg nära till hands.

– Via vår hälsoportal kan man själv boka upp sig på olika aktiviteter och enkelt hålla koll på vad man gjort hittills, säger Kicki Wallje-Lund. Vi brukar även uppmuntra företagen till att sätta upp tävlingar och utmaningar bland personalen så att alla kan inspireras av varandras engagemang på vägen mot en bättre hälsa, menar Kicki.