522222309 (kopia)

Foto Thinkstock

Nå målen med rätt rekrytering och bemanning

Rekrytering När kunderna strömmar in, försäljningen går bra och omsättningen ökar kan du behöva hjälp för att hinna med allt som behövs göras i ditt företag. Vi guidar dig till rätt val när det kommer till rekrytering och bemanning.

annikawihlborg

Annika Wihlborg

Det finns en mängd olika rekryterings- och bemanningsföretag att välja mellan, såväl små nischade aktörer som stora aktörer med specialistkompetens inom flera branscher. Välj i första hand ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag – en kvalitetsstämpel som innebär att företaget uppfyller högt ställda krav. Åsa Nygårds, rekryteringskonsult på Manpower, rekommenderar företagare att anlita ett företag med en stark lokal förankring på orten där ni är verksamma. Kännedomen om den lokala arbetsmarknaden och ett brett nätverk av intressanta kandidater på orten är viktigt för att du på kort tid ska kunna få tillgång till exakt den kompetens du behöver.

 

God investering att välja rätt

Se också till att välja en rekryteringskonsult som du känner stort förtroende för, att personkemin stämmer och att konsulten förstår ditt företags verksamhet och affärsidé. Det är förstås ytterligare ett plus om rekryterings- och bemanningsföretaget kan lotsa dig igenom rekryteringsprocessen och bland annat coacha i samband med anställningsintervjuer. Även de stora jättarna hjälper många småföretag. 

Det är ofta mer kostnadseffektivt att vända sig till en professionell aktör än att hantera rekryteringen på egen hand, inte minst eftersom det minskar risken för dyra felrekryteringar. Nygårds menar att många nyföretagare ofta väljer att leta i sin bekantskapskrets när det är dags att anställa företagets första medarbetare. Resultatet kan bli bra, men det kan även bli ett dyrköpt misstag.

 

Utgå från vilken kompetens företaget behöver, i dag och framöver.

 

Ett bollplank vid bemanning och rekrytering

– Utgå i stället utifrån vilken kompetens företaget behöver, i dag och framöver. Nystartade företag är ofta fokuserade på att utveckla sin affärsidé och få fart på omsättningen. Då kan det kännas tryggt att anlita ett företag som har koll på arbetsrättslagen, anställningslagen, övertidsersättning, löner och annat man behöver ta hänsyn till när det är dags att anställa. Bemannings- och rekryteringsföretaget fungerar ofta som ett bollplank som hjälper er fram till rätt personallösning i olika faser av företagets utveckling, säger Nygårds.

– Undvik misstaget att rekrytera medarbetare som påminner om dig själv. Visst är det naturligt att vilja omge sig med likasinnade, men det är ofta betydligt bättre för företaget att ta professionell hjälp att göra en ordentlig analys av vilken kompetens som behövs. Om du exempelvis är en driven entreprenör utan några djupare kunskaper i ekonomi är det förstås klokare att anställa en duktig ekonom än en entreprenör. En rekryteringskonsult kan hjälpa dig att se objektivt på ert rekryteringsbehov.

 

Bemanning – bra när kompetensbehoven varierar

Rekryteringsarbetet kan underlättas och du kan attrahera fler kandidater om du anlitar ett välrenommerat bemanningsföretag med ett etablerat varumärke, det kan ge en extra skjuts i rekryteringsarbetet. Somliga nystartade företag väljer att kombinera egna medarbetare med inhyrd personal.

– Många nystartade företag kännetecknas av en ojämn orderingång och varierande kompetensbehov. En månad behövs kanske fem medarbetare, nästa månad behövs bara en. Då är det en god idé att hyra in personal via ett bemanningsföretag som ett alternativ till att anställa. När du hyr in medarbetare köper du dig den flexibilitet som så ofta behövs när företaget är relativt nystartat. Du har exempelvis möjlighet att byta ut den medarbetare du hyrt in om du inte är nöjd med henne eller honom och kan säga upp avtalet med konsulten från en dag till en annan. Den flexibiliteten uppskattar många entreprenörer.