178630269 (kopia)

Foto Thinkstock (featured image)

Franchise i gymbranschen – en trygg väg till framgång

Franchise Hälsotrenden växer sig starkare och allt fler människor går på gym. Att starta ett eget gym kräver en dedikerad insats för att lyckas, men genom att bli franchisetagare kan du dra nytta av andras erfarenheter och på så hitta en snabbare och tryggare väg till framgång.

annikawihlborg

Annika Wihlborg

Att starta eget företag är väldigt spännande men det är ett stort steg att ta. Man riskerar mycket tid och förhållandevis mycket pengar, speciellt i gymbranschen som är ganska kapitalkrävande. Stäm därför av med någon som redan driver ett gym kring vad som krävs för att bli framgångsrik.

Sid12_spalt_Bild_kopia
Janne Bjurman, franchiseansvarig Puls & Träning

– Jag rekommenderar den som är osäker på vad som krävs tar ett förutsättningslöst möte med en gymkedja för att stämma av förutsättningarna. Känns det därefter spännande rekommenderar jag blivande franchisetagare kontakta en befintlig franchiseföretagare för att få en bild av hur det är att driva franchiseverksamhet. Fundera på hur mycket tid du är beredd att lägga på ditt företag och diskutera igenom företagarplanerna med din familj, säger Janne Bjurman, franchiseansvarig på Puls & Träning.

Som franchisetagare får du hjälp med att analysera medlemsunderlaget på den plats där du funderar på att starta. Du kan få hjälp att hitta rätt lokal och i förhandlingarna med hyresvärden. Uppstartskostnaderna blir lägre eftersom du får tillgång till franchisegivarens rabatter på exempelvis inredning och gymmaskiner.