Jan Bergstrand, vd Cool Company

Foto

Fakturera utan eget företag

Uncategorized Egenanställning är ett enkelt sätt att testa bärkraften i en affärsidé. Jan Bergstrand, vd på Cool Company, berättar om hur du kan starta och driva en verksamhet med minimal risk.

Johan Umenius

Johan Umenius

Genom att öppna ett konto hos ett egenanställningsföretag kan du börja arbeta för dina kunder med en gång. När ett uppdrag är klart skapar du din faktura över nätet.

– Det är egenanställningsföretaget som ser till att fakturan skickas ut och betalas av kunden, det är också de som sköter administration och betalar in skatter och avgifter åt dig. Du plockar ut lön och kan koncentrera dig på jobbet och kunderna, säger Jan Bergstrand, vd, på Cool Company.

Med egenanställningar vill han göra det så enkelt som möjligt att driva företag. På coolcompany.com sköter tusentals frilansande entreprenörer sina virtuella verksamheter varje dag. Samtidigt ser företaget till att de egenanställda är försäkrade under tiden de genomför sina uppdrag hos kunderna.

– Våra egenanställda har ett eget driv och sköter sina affärer. Vi ser till att de kan göra det under bra förutsättningar och med ett professionellt stöd, förklarar Jan Bergstrand.   

Affärsmodellen är att den egenanställde betalar en procentuell avgift på det som faktureras för tjänsten och det finns inga fasta kostnader. Det innebär att du kan använda tjänsten så mycket eller så lite du vill.

– Det går att starta ett eget företag när du är mogen för det, avslutar Jan Bergstrand.