Adobe Stock

Foto Adobe Stock

5 tips som får dig att lyckas i sociala medier

Aktuellt Sociala medier är det perfekta verktyget för små företag. Nina Möller, utbildare på odd.se berättar att sociala medier är ett bra sätt att skapa intresse kring dig, din verksamhet, din kunskap och dina tjänster/produkter.

Där kan du även hitta ambassadörer som sprider ditt innehåll, helt gratis. Men hur gör du för att få till en bra närvaro i de sociala kanalerna?

1. Förmedla ett värde
För att någon ska följa dig krävs det att de får ut något utav det. Att de tycker att du inspirerar, ger bra tips, lär ut nya saker, får dem att känna sig delaktiga eller att de blir underhållna på något vis.

2. Var social
Sociala medier handlar om att skapa och vårda relationer. Var aktiv, lyssna, ta till dig och prata med dina följare.

3. Tid
Sociala medier i sig är gratis men det kostar både tid och resurser. Och det är något du måste avsätta för att lyckas.

4. Mod
Att låta andra se och kommentera kan kännas läskigt. Men det krävs att du släpper in följarna i verksamheten. Däremot bestämmer du vart du vill dra din gräns, hur transparent du vill vara.

5. Skapa en strategi
Att lyckas betyder olika för alla företag. För att veta om just du lyckats behöver du sätta upp egna mål. När du stämmer av får du ett kvitto på hur bra det gått. Det är värdefullt både för dig men även för eventuell ledning. Att kunna visa vad satsningen ger. En strategi kommer dessutom hjälpa dig att skapa relevant innehåll och fokusera på rätt kanaler.